Сода харчова по 400 г

Ціна договірна

В наявності

Категорії: ,

Харчова сода (гідрокарбонат натрію) безбарвна кристалічна речовина добре розчинна у воді. Сучасна харчова сода – промисловий продукт, а в природі вона зустрічається в твердому вигляді і у вигляді розчину у воді деяких содових озер, в лужних мінеральних джерелах і золі деяких рослин.

Основне застосування харчової соди – кулінарія. Там вона додається як основний або додатковий розпушувач для випічки (так як при нагріванні виділяє вуглекислий газ). Бікарбонат натрію (сода харчова) вступає в реакцію з кислими компонентами рідкого тіста, випускаючи вуглекислий газ, який викликає розширення тіста і формує характерні текстури в млинцях, пирогах, хлібі та інші хлібобулочних виробах. Багато видів випічки містять бікарбонат натрію у поєднанні з одним або декількома кислими фосфатами (які особливо добре вступають в реакцію).

Бікарбонат натрію іноді використовується в приготуванні овочів, щоб розм’якшити їх, хоча це вийшло з моди, так як більшість людей тепер воліють свіжі овочі, оскільки вони містять більше поживних речовин. Та все ж, все ще використовується в азіатській кухні, щоб розм’якшити м’ясо. Бікарбонат натрію може реагувати з кислотами в продуктах харчування, у тому числі з вітаміном С (L-аскорбінова кислота).

Термічне розкладання бікарбонату натрію діє як розпушувач, випускаючи вуглекислий газ при високих температурах. Утворення вуглекислого газу починається при температурі вище 80 °C.

Меню

Меню